Verlichtingsplan Reigerhof

Verlichtingsplan Reigerhof
Aan de Reigershof in Borne wordt nieuwbouw in de bestaande situatie ingepast. Deze nieuwe uitbreiding bestaat uit een aantal woningen in driehoeksformatie, waardoor een binnenterrein ontstaat. Goede verlichting is hier erg belangrijk om de sociale veiligheid te waarborgen. Een toekomstige haag of schutting kan een barrière zijn waardoor zicht en licht ontnomen wordt. Om er voor te zorgen dat er in de toekomst, bij het plaatsen van eventuele erfafscheidingen, geen donkere stegen en hoeken ontstaan is er in de berekening rekening gehouden met een fictieve erfafscheiding met een hoogte van 1,80 m. Dit heeft mede de positionering van de lichtmasten bepaald waardoor ook in de toekomst de sociale veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd blijft.

Bij het ontwerpen van de openbare ruimte staat veiligheid staat centraal en is middels wet en regelgeving goed gewaarborgd. Een ontwerp kan op papier en bij daglicht goed werken en er mooi uitzien, maar dit beeld kan ’s nachts compleet veranderen. Donkere stegen en lege pleinen en parkeerplaatsen kunnen een onveilig gevoel geven. Goede verlichting is daarom erg belangrijk. Onze verlichtingsplannen zijn een uitkomst om ook ’s nachts de sociale veiligheid te verhogen.

Heeft u een verlichtingsplan nodig in een nieuwbouw project of is de bestaande verlichting niet toereikend genoeg? Wij kijken graag met u mee!