Stegehuis Infra ontwerpt met BIM

Stegehuis Infra ontwerpt met BIM
Stegehuis Infra ontwerpt met BIM
Werken met BIM is in de bouw inmiddels een algemeen begrip en wordt op grote schaal toegepast.
In de GWW-bouw is BIM echter nog lang niet de standaard. Het begrip BIM is meestal wel bekend maar de grote voordelen, die het werken met BIM kunnen hebben, worden nog niet optimaal benut.

Stegehuis Infra is continu in ontwikkeling als het gaat om werken met nieuwe technieken. Waar een paar jaar geleden de nadruk steeds meer op 3D ontwerpen lag, verschuift onze focus langzaam naar een volledige procesmatige aanpak volgens de BIM methodiek.  Een Building Information Model (BIM) is een multidisciplinair ontwerpmethode waar tijd, ruimte en budget in samenkomen. Door  meerdere disciplines samen te brengen in de ontwerpfase wordt er een efficiëntieslag gemaakt in de voorbereidingsfase. Dit geeft een meerwaarde voor de verdere ontwikkeling zowel in de realisatie en het beheer en onderhoud. 

Het Building Information Model wordt onderworpen aan een zogenoemde ‘Clash-control’, waarbij het systeem controleert of de ontwerpen ergens met elkaar botsen. Hierdoor worden knelpunten vóór de realisatie gesignaleerd. Dit maakt het ontwikkel proces aan de voorkant intensiever, maar voorkomt faalkosten tijdens de realisatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met BIM? Neem dan contact met ons op!