Stegehuis Infra ontvangt Werkpakt Keurmerk

Stegehuis Infra ontvangt Werkpakt Keurmerk
Stegehuis Infra ontvangt op 6 januari 2020 uit handen van wethouder Rob Christenhusz het Werkpakt Keurmerk van de gemeente Oldenzaal. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door sociaal ondernemerschap en bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden.
 
Goed werkgeverschap
Een belangrijke pijler binnen het Werkpakt Keurmerk is sociaal ondernemerschap. Daarbij wordt nadrukkelijk ook om een voorbeeldrol gevraagd. Jeroen Stegehuis: “We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. Natuurlijk zijn we gewoon ondernemer en moet het onder aan de streep kloppen, maar door wat breder te kijken, zie je dat er veel mogelijk is. Je kunt echt kansen creëren die mensen verder brengen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door studenten op te leiden tot volwaardige professionals of door mensen via een re-integratietraject weer mee te laten doen aan de maatschappij. Samen met de gemeente hebben we gekeken naar een oplossing die bij ons past. Daaruit is naar voren gekomen, dat we een plek kunnen creëren voor een administratief medewerker. Sinds begin november is Anita Oude Nijhuis aan de slag gegaan. En daar zijn we nu al enorm blij mee!”
 
Duurzame inzetbaarheid
Naast sociaal werkgeverschap richt Stegehuis zich op de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. “Als je goed voor je mensen zorgt, zorgen zij ook goed voor jou. Althans, dat is mijn ervaring”, geeft Jeroen Stegehuis aan. “Dat gaat om goede werkplekken, ergonomische inrichting, maar ook om zaken als ontspanning en vitaliteit. Zo hebben we regelmatig gesprekken met elkaar wat nodig is om goed te kunnen functioneren en bepalen we met elkaar hoe we werken op de werkvloer. Daarnaast gaat het ook om kleine zaken, zoals de aanwezigheid van vers fruit. Eigenlijk is het gewoon nuchter nadenken en goed voor elkaar zorgen.”
 
Meer weten over het sociaal ondernemerschap en duurzame inzetbaarheid bij Stegehuis Infra? Kom gerust eens langs voor koffie (en wat vers fruit!).