Toekomstbestendige Revisie Schiphol Trade Park door Digital Twin

Toekomstbestendige Revisie Schiphol Trade Park door Digital Twin
Schiphol Trade Park is een bedrijventerrein dat ondernemers een inspirerende omgeving biedt waar duurzaamheid en innovatie samenkomen. Schiphol Trade Park is opgezet als één werklocatie en is volop in ontwikkeling. Een toekomstbestendige gebiedsontwikkeling wordt bereikt door te werken met de nieuwste technieken en duurzame materialen. Hoe wij bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de infrastructuur op Schiphol Trade Park lees je hieronder.

Schiphol Trade Park is ontwikkeld als één grote werklocatie. Daardoor kunnen er op grote schaal een aantal duurzaamheidsmaatregelen genomen worden door de gebiedsontwikkelaar. Op deze manier wordt er meegewerkt aan de transitie naar een meer circulaire economie. 
Stegehuis Infra heeft haar bijdrage geleverd aan een ‘3D revisie’, ook wel as-built genoemd als ‘onderaanneming opdracht’ voor KWS. Wij hebben hiervoor de ‘3D-revisie’ gemaakt die vervolgens vergeleken is met het 3D-ontwerp. Om een vergelijking te kunnen maken is het 2D ontwerp vertaald naar een 3D model.
Uit deze vergelijking is het principe van een digital-twin ontstaan. Dit sluit volledig aan op de BIM gedachte waardoor de het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud integraal opgepakt kan worden.

In de afbeelding is het ontwerp van de riolering in oranje weergegeven, de daadwerkelijk gerealiseerde riolering in groen. Met deze digital-twin wordt de theorie en de fysieke werkelijkheid in één beeld gevangen.
Een mooie 3D-opdracht waar wij binnen Stegehuis Infra met vol enthousiasme en plezier aan gewerkt hebben.